Om oss

About Gymnationwear

SPORTKLÄDESMÄRKE FRÅN FINLAND

GYMNATION är ett finskt sportklädesmärke grundat i Uleåborg, Finland 2019. Vi designar våra produkter i Finland och tillverkar våra kläder ansvarsfullt i Europa, istället för att välja det billigaste alternativet. Hörnstenar i vårt varumärke är utmärkt kvalitet, ansvar och tidlös design i kombination med enastående komfort.

KVALITET OCH KOMFORT KOMMER FÖRST

Vi designar och tillverkar högkvalitativa kläder för aktiv träning och fritid, som är särskilt bekväma att bära och specifikt designade för att tåla användning. Utgångspunkten för produktdesign är alltid högkvalitativa, bekväma material samt en utmärkt passform. Vårt mål är att använda miljövänliga material där det är möjligt och vi använder idag mycket naturfibrer (Tencel) samt återvunnet material i flera av våra produkter. Det är väldigt viktigt för oss att produkten fungerar på det sätt den är designad och att produkten är så bekväm som möjligt – oavsett om träningen är lätt eller tuff.

ENASTÅENDE MATERIAL

Vi väljer alltid de bästa materialen vi kan köpa, även om priset kan vara upp till 3-5 gånger dyrare än det genomsnittliga tyget som används på marknaden. De flesta av våra tyger kommer från Europa, till exempel Italien och Frankrike. Vi tycker att tyget ska väcka känslor; vi vill att våra kunder ska känna att det är det bästa de någonsin har burit när de provar våra kläder! Det är också viktigt att materialets tekniska egenskaper fungerar ordentligt under både träning och fritid. Prova våra kläder så förstår du vad vi pratar om.

ANSVAR

Vi tillverkar våra kläder ansvarsfullt i en BlueSign-certifierad fabrik i Litauen. Vi följer inte trender eller utövar inte säsongstänk, utan designar tidlösa och högkvalitativa kläder som hålls kvar i kollektionen länge. Vi strävar efter att endast lägga till produkter som det finns riktig efterfrågan på och som kommer att tjäna ett syfte i vårt urval.  Vi förnyar inte heller vår kollektion varje gång säsongerna växlar. Vi tillverkar kläder enligt efterfrågan i rimliga kvantiteter, så det finns inget behov av löpande rabattförsäljningar för att bli av med lager. Läs mer om hur vi försöker minimera påverkan på miljön på vår sida om hållbarhet.

BE AN INSPIRATION.