Köpguide till Gymnation träningstights

Gymnation trikoo osto-opas

Syftet med den här köpguiden är att jämföra egenskaperna och materialen bland våra GYMNATION tights och leggings för att hjälpa våra kunder att välja rätt tights och storlek.

GYMNATION tights och leggings är inte de billigaste på marknaden, för vårt mål är inte att göra en medioker produkt för så lite pengar som möjligt, utan helt enkelt att designa och tillverka de bästa träningstights i världen. Tights som du kommer att vilja ha på dig vid varje träningspass. Utgångspunkten för vår produktdesign är att alltid bästa möjliga material kombinerat med en utmärkt passform. GYMNATION träningstights tillverkas ansvarsfullt i Litauen av europeiska tyger av högsta kvalitet, vilket innebär att råvaru- och tillverkningskostnaderna naturligtvis är högre än genomsnittet för konkurrerande varumärken. Vi vill uppmuntra dig att köpa ett par högkvalitativa, ansvarsfullt gjorda träningstights istället för flera billiga. Miljön samt din plånbok kommer i långa längden att tacka dig för att du tog detta ansvarsfulla köpbeslut!

Jämförelsetabell på Gymnation träningstights

comparison chart Gymnation tights

Att välja rätt storlek

GYMNATION träningstights sitter tight – och det är då materialet gör sin magi och träningstightsen håller sig på plats under träningen. Som en tumregel bör du välja den storlek du normalt bär i sportkläder. Det avgörande måttet vid val av tights är höfternas omkrets: mät omkretsen på den bredaste delen och välj den storlek som ligger närmast ditt mått i storlekstabellen. Ligger du mellan två storlekar enligt storlekstabellen rekommenderar vi att du provar en mindre storlek först, då för stora tights kan börja ramla ner under användning. Tightsen kan se väldigt smala och små ut när de är nya, men det är bara att prova dem om du har valt storlek enligt tabellen. De ska kännas tajta de första gångerna, eftersom tyget töjer sig lite vid användning och tightsen anpassar sig efter din kropp. Om tightsen känns åtsittande (men inte obehagligt åtsittande) har du definitivt valt rätt storlek!

High-Waist Training Tights

GYMNATION träningstights med hög midja är våra mest populära träningstights och de passar flera olika kroppstyper. På bilden ovan kan du se att våra High-Waist Training Tights passar kvinnor i olika storlekar och längder väldigt bra! Träningstightsen med hög midja har hög midja och benen är ankellånga. För långa användare (> 172cm) som vill ha normallängd rekommenderar vi våra High-Waist Tall Training Tights som har 3 cm längre ben och 2 cm högre midja jämfört med High-Waist Training Tights. På bilden ovan har den 177 cm långa modellen på sig träningstights med hög midja, och som ni ser är tightsen tillräckligt långa. I den höga versionen av tightsen skulle midjan vara något högre och benen lite längre, vilket är bekvämare för många längre kvinnor. För kvinnor med korta ben rekommenderar vi High-Waist 7/8 Training Tights med avskurna ben (bild nedan).

High-Waist 7/8 Training Tights

High-Waist 7/8 träningstights är samma som High-Waist träningstights, men med avskurna ben. På en person i medellängd når 7/8-modellens ben nedre delen av vaden, men för en person med korta ben kan 7/8-tightsen även bäras som träningstights i full längd.

Normaalivyötäröiset trikoot vertailukuva osto-opas

Mid-Waist Training Tights liknar High Waist Training Tights, men de har 3 cm lägre midja. Dessutom har midjan på Mid-Waist Training Tights ett smalt elastiskt band som håller midjestycket på plats och förhindrar att midjan på tightsen rullar. Midjan på Mid-Waist-tightsen kommer något under naveln på de flesta kvinnor i medellängd (cirka 168 cm).

Vilka väljer jag - träningstights med hög eller normal midja?

Mid-waist vs high-waist tights

Träningstights med hög midja passar bäst för personer med medellängd såväl som längre personer. I våra träningstights med hög midja kommer midjan något ovanför naveln eller i samma höjd som naveln, beroende på proportionerna på personen som bär dem. En egenskap hos träningstightsen med hög midja är att om midjebandet träffar den smalaste delen av midjan kan linningen rulla något vid användning. Tygets rullning minskar dock då tyget och strumpbyxorna anpassar sig efter midjan. Om midjan rullar irriterande bör du prova våra Mid-Waist Training Tights, där midjan är vid eller något under naveln, vilket gör att midjan inte rullar lika lätt. För kortare användare kan midjan på tightsen med hög midja också höjas för högt, vilket innebär att tights med normal midja passar bättre. 

Gymnation Mid-Waist Tights med normal midja passar bäst för personer i medellängd och ofta även kortare personer. Detta beror på att den övre kanten av midjan inte kommer för högt, vilket hindrar midjan från att rulla. Om du är medellängd eller något kortare, eller om midjan på tights med hög midja rullar ofta, rekommenderar vi att du istället provar tights med normal midja. 

compare tights

PERFORMANCE BOOST - KOMPAKT OCH STRETCHIGT MATERIAL

Performance Boost material

PERFORMANCE BOOST-materialet är det vi använder i våra GYMNATION träningstights Materialet är lätt kompressivt och gör att du känner dig trygg i träningstightsen samt ser till att de håller sig väl på plats under ditt träningspass. Performance Boost är ett fyrvägsstretchmaterial som gör att du kan röra dig fritt under ditt träningspass, och tack vare den lätta kompressionen behöver du inte oroa dig för att träningstightsen glider ner. Det är helt säkert att göra knäböj i detta material, eftersom det här tyget ser man inte igenom och det kan vi garantera! 

 

Tights gjorda av Performance Boost-tyget passar inte bara för gymträning och gruppträning, utan även för tuffare träning som CrossFit, tyngdlyftning, löpning och andra sporter. Tack vare den enkla och snygga designen kan dessa tights enkelt stylas med en avslappnad fritidsoutfit. 

  • Franskt premium material: 57% polyamid, 43% elastan
  • Mjukt, kompakt och stretchigt material som är kombinerat med 4-vägsstretch samt lätt kompression
  • Utmärkt opacitet
  • Lämplig för mångsidig träning

Performance Boost-materialet används i följande GYMNATION produkter:

  • High-Waist Training Tights
  • Mid-Waist Training Tights
  • High-Waist Pocket Tights
  • High-Waist Biker shorts

 

PERFORMANCE STRETCH - ELASTISKT OCH SUPERBEKVÄMT MATERIAL

Performance Stretch

PERFORMANCE STRETCH-materialet används i våra High-Waist Training Leggings. Det är det mest stretchiga och bekväma material vi använder oss av i våra träningtsights och träningsleggings. Många av våra kunder har beskrivit det här tyget som en "andra hud". Redan när du drar på dig tightsen kan du tydligt känna elasticiteten och mjukheten i tyget, vilket gör att tightsen känns otroligt bekväma. På grund av sin elasticitet är High-Waist Training Leggings perfekta för lättare gympass och till exempel yoga samt pilates.

På grund av den mjuka ytan på Performance Stretch-tyget rekommenderar vi inte att bära High-Waist Training Leggings i sporter där tyget utsätts för rubbning (t.ex. tyngdlyftning och CrossFit-träning). Köpbeslutet bör baseras på vad du ska använda dina träningsleggings till. För träningspass där rubbning uppstår rekommenderar vi tights från kollektionerna Gymnation Training Tights eller Pro Compression. Det mjuka tyget tål inte rubbning lika bra som de andra materialen med fastare yta, som med tiden kan orsaka noppbildning. Tyngdlyftning och vissa kroppsviktsrörelser, som burpees, är exempel på övningar som kan skada tyget. Våra High-Waist Training Leggings är som bäst i mindre intensiv träning, där komfort och elasticitet spelar en viktig roll.

  • Högkvalitativt mjukt italienskt material: 62% polyamid, 38% elastan
  • Superelastiskt och mjukt tyg
  • Förutom gymträning är den perfekt för lättare sporter som yoga, som kräver mindre kompression och mer elasticitet samt komfort av materialet.

Performance Stretch-materialet används i följande GYMNATION produkter:

  • High-Waist Training Leggings 

PRO COMPRESSION - EKOLOGISKT OCH STARKT KOMPRESSIONSMATERIAL

Pro Compression material

GYMNATION kompressionstights är designade för hård träning och är idealiska för tyngdlyftning, löpning eller intensiv CrossFit-träning, bara för att nämna några. Syftet med kompression är att öka användarens prestation genom att förbättra muskelns syreupptagningsförmåga och öka blodcirkulationen. Gymnations Pro Compression-tights är gjorda av högkvalitativt italienskt återvunnet tyg, där den återvunna polyamiden som används i materialet är gjord av plastavfall som samlats upp från havet.

 

Kompressionstyget stretchar sig i två riktningar, vilket ger en mycket åtsittande passform. Detta kan göra att tightsen känns "för små" till en början, men det är så här högkompressionsprodukter fungerar och kompressionstightsen ska faktiskt dras på som strumpbyxor. Tyget tål utmärkt rubbning och är 100% squat proof, vilket innebär att du inte behöver bekymra dig över att man ser igenom tyget. 

Kompressionstights passar bäst till t.ex. löpning eller tyngdlyftning.

  • Högkvalitativt italienskt återvunnet material: 65 % återvunnen polyamid, 35 % elastan
  • Av alla våra tightsmaterial är Pro Compression det kompaktaste, vilket på grund av sin tvåvägsstretch ger produkten en stark kompression
  • Ekologiskt val - återvunnen polyamid är gjord av plastavfall som samlats in från havet

Pro Compression-materialet har använts i följande produkter:

  • High-Waist Compression Tights
  • Mid-Waist Compression Tights
  • Men's Compression Tights

RETURER & BYTEN

Du har rätt att returnera eller byta alla produkter inom 30 dagar efter leverans. Om dina nya tights inte passar dig har du möjlighet att byta ut dem mot en annan storlek eller returnera produkten och få pengarna tillbaka. Mer detaljerad information om returer hittar du här.

SE ALLA TRÄNINGSTIGHTS HÄR

 Trikoiden osto-opas